Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Kardos Szőlőbirtok

Pincészet, Mád

Borász
Kardos Gábor
Cím
3909 Mád, Vörösmarty u. 1.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 70 454 6577
Email
info@kardos-tokaj.com
Honlap
kardos-tokaj.com

Családunk történetét több, mint két évszázadra visszamenően tudjuk visszakövetni Mádon. A mádi szőlő és bor generációk számára biztosította a megélhetést. A modern értelemben vett családi borászat alapjait édesapám, idősebb Kardos Gábor fektette le 1989-ben. Boraink jelentős részét hosszú időn keresztül a családunk birtokában lévő mádi borozóban értékesítettük.

Tovább

A 2000-es évek közepétől fokozatosan egyre több teret kaptam a kis családi pincénk életének irányításában. A szigorúbb terméskorlátozás, többszöri fürtválogatás, szelektíven végzett többszöri szüret alkalmazásával igyekszünk rendkívül jó területi adottságainkat optimálisan kihasználni. Célunk elsősorban karakteres, száraz fehérborok és késői szüretelésű desszertborok készítése. Aszúbort kizárólag kitűnő évjáratokban, limitált mennyiségben készítünk.

A közösen végzett munka eredményeként 2008-ban megalapítottuk a Kardos és Fia Szőlőbirtok Kft-t azzal a céllal, hogy borainkat a terroir borok rajongóinak egyre növekvő táborával is megismertethessük . 

Az első lepalackozott, kereskedelmi forgalomba került tételeinket az értő borkedvelők rendkívül pozitívan fogadták, ezért derűs nyugalommal megyünk tovább a már megkezdett úton.