Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Katona Borház

Pincészet, Balatonboglár

Borász
Katona Ferenc
Cím
8691 Balatonboglár, Epres utca 10.
Borvidék
Balatonboglár
Terület
Somogy megye | Dél-Dunántúl | Balaton környéke

A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult családi vállalkozás. Közel 60 hektáron termesztünk szőlőt. Majd 55 hektár területtel rendelkezünk a Balatonboglári Borvidéken és 2006 óta 5 hektárral Tokaj-Hegyalján.

Tovább

BCS PI technológiával dolgozunk, aminek lényege a növény immunrendszerének stimulálása természetes anyagokkal. Ez a szőlőművelésnél kezdődik. A módosult szerkezetű ipari PI-vízben oldott ún. Akane nevű anyag a talajba jutva megváltoztatja a termőföld vízmegtartó képességét. Így a növények hatékonyabban jutnak tápanyaghoz és nő a kórokozókkal szembeni ellenálló képességük. Kevesebb növényvédőszer használatára van szükség ezáltal, amivel még a környezetünket is meg tudjuk óvni. Vitálisabb növények egészségesebb és lédúsabb termést hoznak. Mi ezekből a kiváló alapanyagokból készítjük borainkat.

A szőlőt boglári pincészetünkben dolgozzunk fel, kierjedt boraink nagy részét budafoki pincénkbe szállítjuk további kezelésre és érlelésre. Itt történik a palackozás és ezután az értékesítés. Budafoki Borbankunkban a borgyűjtőket 36 bortrezor várja. Ahol, trezoronként 100-120 palack elhelyezése van lehetőség.

Célunk minőségi borainkkal hozzájárulni az ország tudatos és kulturált borfogyasztásához a hagyomány, szakértelem, és a fenntartható gazdálkodás jegyében.