Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Kattra Pincészet

Pincészet, Etyek

Alapítva
1994
Borász
Kattra Imre
Cím
2091 Etyek, Biai út
GPS
47.45117, 18.76204
Borvidék
Etyek-Buda
Terület
Fejér megye | Közép-Dunántúl
Telefon
+36 22 708 793
+36 30 973 4128
Email
info@etyekibor.hu
Honlap
www.etyekibor.hu

Kattra pincészet 1994-ben alapított családi vállalkozás. Vállalkozásunkat bízvást alapoztuk az etyeki borvidék minőségi szőlőire és a kialakult hagyományokra. Szőlőterületeink Etyek kiváló adottságú területein találhatóak, de Tramini ültetvényünk van a gyöngyösi borvidéken is.

Tovább

Fő fajtáink: Chardonnay, Olaszrizling, Szürkebarát, Cserszegi fűszeres, Tramini. Készítünk még Sauvignon blant, Királyleánykát, Pinot noirt, Cabernet sauvignont.

Fő filozófiánkat a minőségi szőlőtermelésre helyeztük. Valljuk, hogy terméskorlátozással és gondos szőlőműveléssel lehet csak minőségi borhoz alapanyagot termelni. Borkészítésnél igyekszünk a legkorszerűbb technológiákat alkalmazni. A fehér borainkat és a rosé borunkat hűtött irányított erjesztéssel állítjuk elő, de egyes borfajtáknál alkalmazzuk a tölgyfahordós érlelést is. Barrique borainkat új égetett tölgyfahordóban érleljük.

Etyeken a Biai úton levő borházunkban szívesen látunk minden érdeklődőt, borkedvelőt. Pincészetünk 30 főig vállal borkóstolót , akár külső helyszínen is.