Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Lantos Borászat

Pincészet, Soltvadkert

Alapítva
2013
Borász
Lantos Szabolcs
Cím
6230 Soltvadkert, Szent István utca 57.
Borvidék
Kunság
Terület
Bács-Kiskun megye | Dél-Alföld
Telefon
+36 70 453 5104
Email
info@lantosbor.hu
Honlap
lantosbor.hu
hétfő9:00–18:00
kedd9:00–18:00
szerda9:00–18:00
csütörtök9:00–18:00
péntek9:00–18:00
szombatzárva
vasárnapzárva

Előzetes megbeszélés alapján hétvégén is lehetőség nyílik borkóstolásra.

A 2000-es évek elején kezdtem el komolyan foglalkozni az őseimtől örökölt szőlőkkel. A soltvadkerti családi birtok alapjain hoztuk létre kis, kézműves családi borászatunkat, a Lantos Borászatot, ahol mindenki megtalálja a maga feladatát: Szabolcs, Zsuzsanna és a gyerekek: Eszter és Dániel. Hiszünk a borvidék szépségében és az itt maradással tudjuk meghálálni a sok ajándékot, amit a vidéktől és a Jóistentől kaptunk.

Tovább

Ide köt a származás, a család, a gyökerek, na és persze az ősök tisztelete. Az ősi párhektáros nagyapai birtok mára közel 20 hektáros családi borászattá nőtte ki magát.

A Kunsági termőtalaj csodálatos változatosságát kifejezik elkészített boraink: Közöttük éppúgy megtalálhatók a ropogós és üde reduktív fehérborok és a rozé, melyek itt megtermelve képesek igazán megőrizni hosszantartó frissességüket és gyümölcsösségüket, ám mindemellett a löszös-agyagos talajon termett szőlőből tüzes és testes vörösborok készülnek. Reduktív fehérborok mellett a soltvadkerti termőtáj igazi ajándékaként fahordóban érlelt Ezerjót is készítünk, mely megmutatja ennek a fajtának a csodálatos sokszínűségét.

A borban fel lehet fedezni a borász egyéniségét, a minőségbe beépül az öröklött és a megszerzett tudás, valamint a tapasztalat, de ahhoz, hogy igazán jó borok szülessenek, elengedhetetlen feltétel a borkészítés önzetlen szeretete.