Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Luka Pincészet

Pincészet, Fertőrákos

Alapítva
2002
Tulajdonos
Luka Enikő
Cím
9421 Fertőrákos, Szent Sebestyén utca 49.
Borvidék
Sopron
Terület
Győr-Moson-Sopron megye | Nyugat-Dunántúl
Telefon
+36 30 272 5014
Email
luka.eniko@freemail.hu
Honlap
www.lukawine.com

Különös szerencse és öröm, hogy Magyarország egyik legszebb világörökségi területén, a Fertő-tájon épült fel a pincészet feldolgozója. A mörbisch-i határátkelőtől nem messze, egy gyönyörű kis falu szélén, Fertőrákoson, a kerékpárút mellett fogadjuk boraink szerelmeseit.

Tovább

Az itt élők szeretettel fogadtak minket és ezért szeretném Önöket invitálni, hogy jöjjenek el, nézzék meg ezt a szép, tiszta, takaros kis falut, ahol az emberek készségesen kínálják a disznóöléskor készült finomságokat, ahol a világ legjobb kenyere sül, ahol karnyújtásnyira a nádasvilág millió madara.... és itt van a Barlangszínház, a fertőrákosi Kastély, a Páneurópai Piknik Emlékhely és a Mithrász Szentély. A kóstolótérből pedig a Fertő tavat, szürkemarhákat, birkákat, racka juhokat, mangalicákat, néha őzeket és lovakat látunk. Egyszóval csodálatos.

Családunk szőlőtermesztéssel kapcsolatos hagyománya évszázadokra tekint vissza. Ültetvényeink a Fertőrákos - Balf közötti dombsoron találhatóak, ahol az egyedülálló Fertő tó melletti klíma, a kiváló talaj és a rengeteg napfény gondoskodik mindarról amire a Cabernet Sauvignon, a Pinot Noir, Kékfrankos, Zweigelt, Merlot és Turán szőlőinknek feltétlenül szükségük van.