Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Magister Pincészet

Pincészet, Eger

Alapítva
1996
Borászok
Dr. Hauser Zoltán, Kis-Tóth Lajos
Cím
3300 Eger, Szépasszony-völgy 32-es, 34-es Pince
Borvidék
Eger
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 20 458 76 53
+36 20 943 97 16
Email
hauser@magisterbor.hu, ktoth@magisterbor.hu
Honlap
www.magisterbor.hu

Pincészetünk családi vállalkozásként jött létre 1996-ban. Meglepő lehet, hogy két tanárember borászkodásra adja a fejét, de még sincs ebben semmi különös. 

Tovább

A bor szeretete tokaj-hegyaljai származásunk révén már gyermekkorunkban kialakult, mivel a családban visszamenőleg mindig is folyt borászkodás. Később az élet Egerbe sodort minket, itt is alapítottunk családot, de a vonzalom megmaradt, ezért mihamarabb szerettünk volna egy erre épülő családi vállalkozást, egy hobbi borászatot. A Szépasszony-völgyben vásároltunk egy pincét, melyet gasztropincévé alakítottunk át, és a mai napig helyszínéül szolgál a különböző borkóstolóinknak. A szomszédságában egy borszaküzletet alakítottunk ki (Borarchívum), melyben a Magister borcsalád mellett az Egri Borvidék legjobb pincészeteinek a termékei is megtalálhatóak. 

Idén egy újabb pince ág vágásával, átalakításával - összekötve a két előbbi pincét - egy Egerben egyedülálló borház kialakítására került sor. A hozzánk ellátogatók átfogó képet kaphatnak – látvány pince segítségével - a borkészítés folyamatáról a szüreteléstől egészen a bor palackba kerüléséig, valamint, egy nagyobb borkóstoló helyiség kialakításával nagyobb csoportok a minőségi borkóstolás élményével is gazdagodhatnak.

  • Családi rendezvények
  • Esküvők
  • Konferenciák