Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Matias Pince

Pincészet, Ócsárd

Alapítva
1997
Borász
Kiss Gábor
Cím
7817 Ócsárd, hrsz. 93/3
Borvidék
Pécs
Terület
Baranya megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 30 817 02 95
Email
bodor.lilla@matias.hu
Honlap
www.matias.hu

A Matias Borászat a legmagasabb szakmai színvonalat képviselve szeretne - a magyar borkultúra nevéhez méltón - maradandót alkotni.  Filozófiája az a harmónia, melyet a könyv és a bor párosa alkot szépséget, örömet és kultúrát közvetítve felénk. 

Tovább

Egy igazán finom bor és egy jó könyv élvezetének ötvözete felejthetetlen élményt nyújt. A Matias borászat és a szőlészet Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik. Gábor 10 éves pályafutása során méltán tett szert országos hírnévre. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható.

A Matias pincészet a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a természetes eljárások magas szintű művelését. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására. Reduktív érlelésű boraink fehér, míg hordós érlelésű boraink fekete címkét kaptak. A reduktív érlelés és erjesztés célja, hogy minél hatékonyabban őrizzük meg a bor elsődleges gyümölcsös aromáit. A klasszikus hordós érlelésnek köszönhetően a bor egyedi ízvilágot kap, s eközben a terroir jellegzetességei is hangsúlyosakká válnak.

A Matias pincészet több mint 100 ha szőlőterülettel rendelkezik, Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékeken. A termesztett fajták között megtalálható a magyar és világfajták szinte teljes szortimentje.