Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Merfelsz Pince

Pincészet, Szekszárd

Alapítva
1999
Tulajdonos
Merfelsz Gábor
Cím
7100 Szekszárd, Bor utca 74. Pince
Borvidék
Szekszárd
Terület
Tolna megye | Dél-Dunántúl

A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 12 hektárnyi szőlőnkből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, nyolc különböző helyen. Az első teljes termésünket 2006-ban szüreteltük.

Tovább

A fajtaválaszték kizárólag vörösbor szőlőből áll, világfajtákból és a helyi fajtákból, részben pedig új, vagy a borkészítésben új fajtákból: cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, zweigelt, kékfrankos, kadarka, néró, hamburgi muskotály. A fajták sokszínűsége és a különböző mikroklímák jó alapot teremtenek a házasításra.

2005. szeptember végére készült el a feldolgozónk és pincénk Szekszárdon, méghozzá egy 1832-ben épített présház-pince felújításával. Hűthető-fűthető acéltartályok, acél szőlő feldolgozó gépek és egy modern palackozó a pince technikai gerince. A termelés fokozatos felfutásával párhuzamosan bővül a pince tároló kapacitása, nő a hordók száma. Figyelembe véve az erőteljes terméskorlátozást, végleges kibocsátási kapacitásként 40.000 palack minőségi bort céloztunk meg. A választék rosé boroktól a gyümölcsös, könnyű vörösborokon keresztül a kiérlelt, nagytestű de könnyen iható vörösborokig vezet.

Így minden palack - többször is - a gazda gondos kezébe kerül.