Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Nagygombos

Pincészet, Hatvan

Borászok
Takács-Barta Anna, Vicián Károly
Cím
3000 Hatvan-Nagygombos, Hrsz.0464/40
GPS
47.7038, 19.6954
Borvidék
Mátra
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 1 417 3248
Email
info@nagygombos.com
Honlap
www.nagygombos.com

A család első bora 2009-ben készült a birtokon. Borkészítési filozófiánkban ötvözzük a több száz éves borkészítési hagyományokat és a modern technológiát. Elsősorban a Mátrai borrégió és a Nagygombosi birtok adottságainak egyaránt megfelelő különleges rozékat készítünk. Rozéink egy része különleges módon zempléni tölgy hordóban érlelődik. Csaknem minden rozénkat több hónapig érleljük. Ennek köszönhető a rozék között különlegesnek minősülő több éves eltarthatóság.

Tovább

Boraink készítésénél a természetességre törekszünk, hogy minél kevesebb emberi beavatkozással és vegyszerhasználattal tehessük a bort fogyasztóink asztalára. Ezért semmilyen adalékanyagot, aromát és színanyagot nem használunk. Fontosnak tartjuk, hogy az ültetvény a lehető legkörnyezetbarátabb permetezőszereket kapja, minél kevésbé kelljen beleszólni a szőlőnövény természetes életébe. Hisszük, hogy fogyasztóink a borok kortyolgatása közben kapcsolatba kerülnek az ültetvényben élő madarakkal, a szomszédos erdőkben megbúvó őzekkel, erdei állatokkal, és a hely több száz éves szellemével.

Boraink felét külföldön értékesítjük. Belföldön csaknem minden nagyobb áruházlánc mellett számos csúcsétteremben is jelen vagyunk.