Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Nyolcas és Fia Borház

Pincészet, Eger

Borász
Nyolcas Ádám
Cím
3300 Eger, Kőporos tér 33.
Borvidék
Eger
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 30 864 8813
Honlap
www.nyolcasbor.hu

Kezdetekkor, Ostoroson, egy kis pincében kezdett édesapám borokat készíteni, a nyolcvanas évek elején. Az ostorosi pince a mai napig is megvan, ahol egészen 2011-ig készültek boraink. Idővel túl szűkösnek bizonyult és úgy döntöttünk vásárolunk egy nagyobb pincét Egerben mivel nem volt lehetséges az ostorosi pince bővítése. Az egri pince riolittufába vájt, két ággal is rendelkezik, illetve egy több mit 100 éves borházból nyílik. 

Tovább

Legfőképp 220 literes magyar és francia tölgyfahordókban érleljük borainkat, valamint kóracél tartályokban, amiket erjesztéskor hűteni is tudunk. Továbbá műanyag tartályokat palackozáskor és ülepítéskor használjuk. Reményeink szerint rövid időn belül fehérborainkat illetve vörösborainkat is 500 és 1000 literes tölgyfahordókban is érlelhetjük.

Minden év más, de szerintünk nincs rossz év. Mindig meg kell figyelni és érteni az adott esztendő körülményeiből fakadt lehetőséget és a lehető legjobbat kihozni belőle. Természetesen, a szőlő saját élesztőjével való spontán erjesztés. Több hónapos, éves tölgyfahordós érlelés, kíméletes borkezelés, minimális szűrés vörösboroknál. Törekszünk a harmónia megteremtésére borainkban.