Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Ottó Pince

Pincészet, Sopron

Borász
ifj. Németh Ottó
Cím
9400 Sopron, Lóki sor 21
Borvidék
Sopron
Terület
Győr-Moson-Sopron megye | Nyugat-Dunántúl
Telefon
+36 99 324 441
+36 20 470 90 86
Email
totti20@freemail.hu, ottopince@gmail.com
Honlap
www.ottopince.hu

Pincészetünk története 1982-ben kezdődött, mikor az alapító (édesapánk) Németh Ottó, a pedagógusi fizetése kiegészítéseként elkezdett gazdálkodni egy örökölt, alig 1500 m2-es gyalogtőkés ültetvényen a Koronázó dombon. Mindennemű szőlészeti és borászati ismeret híján a szomszéd ponzichterek ténykedése volt a mankó, a metszéstől a zöld munkákon át a növényvédelemig és a szüretig.

Tovább

Ahogyan ők csinálták, úgy és akkor csinálta ő is. A bor pedig jó volt, mindig hamar elkelt, a pénz pedig mindig hamar meg is találta a helyét. Kezdetben lett is ebből minden évben családi konfliktus, hiszen anya által megálmodott szekrénysor, konyhabútor vagy szép új ruha helyett mindig jött egy-egy újabb ültetvény, vagy traktor, vagy épült egy újabb pince. A következetes és szorgalmas munka azonban meghozta gyümölcsét (és mára anya is megbékélt). Napjainkra 15 ha területen gazdálkodó családi gazdasággá fejlődtünk, ahol az alapító mellett, mi utódok és családjaink is bekapcsolódtunk a munkákba.

Területeink a Soproni Történelmi Borvidék legnevesebb dűlőiben találhatók a város körül a szélrózsa minden irányában.