Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Pósta Borház

Pincészet, Szekszárd

Borászok
Posta Péter, Posta Gergő
Cím
7100 Szekszárd, Keselyűsi út 22.
Borvidék
Szekszárd
Terület
Tolna megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 30 830 24 04
Email
info@postaborhaz.hu
Honlap
www.postaborhaz.hu

Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztünk kisebb – nagyobb szőlőterülettel. Dédszüleinknek /az azóta sajnos jórészt beépült/ Bakta-dűlőben volt kicsiny területük, amelyet az államosításkor elvettek a családtól. 1970-es évek elején azonban Nagyszüleinknek sikerült a Cinka dűlőben vásárolnia egy szőlőtermesztésre kiváló területet, a hozzá tartózó présházzal és pincével.

Tovább

Ezen a területen, a szekszárdi hagyományokkal ellentétben 80%-ban fehér fajta /Olaszrizling/ volt a számottevő.  Az olaszrizling hegemóniája egészen 1998-ig megmaradt, amikor is Guroviczán  megvásároltunk egy 3,5 ha-os területet, melyen már csak vörös fajták találhatóak. 2006-ban egy újabb 10 ha bővítéssel alakult ki a ma birtok struktúra.

Ültetvényeink nagy részén vörösbort adó fajták találhatóak, Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot, Kadarka, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. A családi hagyományt folytatva nem feledkeztünk meg a fehérborokról sem, az Olaszrizling mellé a Sauvignon Blanc is felkerült.