Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Sebestyén Pince

Pincészet, Szekszárd

Alapítva
1998
Borász
Sebestyén Csaba
Cím
7100 Szekszárd, Kalász u. 26.
Borvidék
Szekszárd
Terület
Tolna megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 74 318 360
+36 30 378 1210
Email
sebestyenpince@t-online.hu
Honlap
sebestyen-szekszard.hu

A Sebestyén Pincét 1998-ban családunk alapította, Magyarország egyik legjobb klimatikus adottságokkal rendelkező termőhelyén, a Szekszárdon található Iván-völgyben. A Szekszárdi Történelmi Borvidéken a szőlőtermesztés kultúrája egészen a római korig vezethető vissza.

Tovább

Változatos fajtaszerkezetű vidék ez, ami jelmondatában is tükröződik: „Varietas delectat” – A változatosság gyönyörködtet. Jól érzik magukat e tájon a fehér- és kékszőlő fajták, a hungarikumok és a jól ismert világfajták egyaránt. Ez a változatosság borainkban is megmutatkozik: fajtaboraink, a Kékfrankos, Kadarka, Zweigelt, Merlot, Cabernet, Sagrantino és a Cserszegi Fűszeres mellett a borvidék sokszínűségét Icze névre keresztelt birtokborunkon, Bikavérünkön és csúcsborunkon, a Gráduson keresztül is szeretnénk bemutatni.

Borászatunk termőterületeit folyamatosan bővítve, 2013-tól 12,5 hektáron termesztünk szőlőt és – szigorú hozamkorlátozás mellett – mintegy 8-10 hektárról vásárolunk válogatott termést. A kézi szüretig a szőlőfürtök többszöri válogatáson esnek át, hogy a lehető legjobb minőséget kapjuk, s ezt követően a feldolgozást is a legkíméletesebben végezzük. Az erjesztés során a tradicionális eljárásokat ötvözzük a modern technológiákkal, az azt követő érlelés új és régi tölgyfahordókban történik. Az így kiérlelt bort, lehetőség szerint, egy tételben palackozzuk, garantálva, hogy adott tételen belül a palackok tartalma azonos minőségű legyen.