Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Sike Tamás Pincészete

Pincészet, Eger

Alapítva
2005
Borász
Sike Tamás
Cím
3300 Eger, Szépasszony-völgy Disznófősor 43.
Borvidék
Eger
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 30 742 9024
Email
siketamas@chello.hu
Honlap
www.sikeboraszat.hu

A lehető legjobban megérlelt szőlőből olyan bor készüljön, amely fehér borok esetén az elsődleges tiszta szőlőből származó illatokkal, és fimon ízvilággal, vörösborok esetében pedig az egries stílusú, intenzív gyümölcsökkel és nagy testtel ajándékozza meg a bor fogyasztóját.

Tovább

A Sike Borászat 27 hektár szőlőterületen gazdálkodik. Szőlőterületeink nagy része az egerszóláti határban található. A legnagyobb egybefüggő terület a 16 ha nagyságú Szarvas-dűlő, másnéven Nagyhatár, mely egyedi fekvésű és kiváló talaj adottságokkal rendelkezik. Éppen ezért erre a területre a borászat meghatározó fajtáit telepítettük. Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Alibernet, Kadarka, Pinot Noir, Olaszrizling. A kellemes illatokkal rendelkező Cserszegi Fűszeres a Paptetőn terem 1,8 ha területen. 

A szóláti Tóbérc-dűlőben öreg Merlot és Kékfrankos, valamint új ültetvényben egy fajtakisérlet Viogniere és egy régi álom a Furmint lett telepítve. A tó felett elhelyezkedő dűlőben a Furminttól a speciális mikroklíma miatt egyes években aszúsodást várunk. Ugyanezen a területen a közeljövőben egy 7 ha terület telepítése történik meg Olaszrizling, Sauvignon Blanc,Tramini,Szürkebarát, Chardonnay, Kadarka fajtákkal.

Eger egyik legszebb fehérboros dűlőjében az Almagyaron 2,4 hektáron Leányka terem. Egyes ültetvények esetében 5500 tőke térállás mellett dolgozunk. A szőlőültetvényeket magunk műveljük meg a saját gépparkunkkal. A szőlőterületeken szigorú terméskorlátozással állítjuk elő a termést. Fehér szőlők 6-8 t / hektár, a kékszőlők pedig 4-5 tonna / hektár terhelés mellett szüreteljük. Elsődleges cél a teljes érésben történő szüret. Bizonyos fajtáknál mint a Hárslevelű vagy a Turán a túlérett, töppedt esetleg az aszúsodott szőlőre törekszünk.Olyan években amikor az időjárás ezt megengedi jégbort is készítünk.