Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Simkó Kőporos Borászat

Pincészet, Eger

Borász
Simkó Zoltán
Cím
3300 Eger, Nagykőporos út 11
Borvidék
Eger
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 36 516 241
+36 30 945 03 27
Email
koporos@t-online.hu
Honlap
www.koporos-eger.hu

Borászatunk alapja a családunkban generációk óta folyó szőlőtermesztés és borkészítés. Építészmérnöki diplomával a zsebemben majdani apósom kézen fogott, levezetett a pincébe, és azon kaptam magam, hogy bort fejtünk és hordókat mosok.

Tovább

Apósom és néhány öreg borász barátja voltak azok, akik bevezettek a borászat rejtelmeibe. Kint a szőlőben a napszámosoktól lestem el a szőlőművelés alapjait. Erre a tudásra és szakmai tapasztalatra alapozva alakult meg 1992-ben az akkor még 7,2 hektár termőterülettel rendelkező Kőporos Borászat, mint családi gazdaság. A borászatunk ültetvényeinek fajtaösszetétele széles, koruk 10-45 év között mozog, melyeket középmagas és alacsony kordonon művelünk. A jelenlegi 44,4 hektáros ültetvényeink - melyben domináns a kék szőlő - Eger, Egerszólát és Verpelét határában terülnek el.

Ültetvényeink összetételét tudatosan a „zászlós” borunk, az Egri Bikavér házasításhoz telepítettük, melyek az előbb felsorolt területek kiváló dűlőiben találhatók.