Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Somló Kincse Kézműves Kispince

Pincészet, Somlóvásárhely

Borász
Andrási László
Cím
8481 Somlóvásárhely, Somló-hegy 1321 Hrsz.
Borvidék
Nagy-Somló
Terület
Veszprém megye | Közép-Dunántúl
Telefon
+36 30 982 87 41
Email
info@somlokincse.hu
Honlap
www.somlokincse.hu

Pincénkben kézműves, természetes borok készülnek spontán erjesztéssel. Száműztünk minden segédanyagot, nem használunk enzimeket, élesztőket, aromatikát. Nem alkalmazunk cukor- és savpótlást, savtompítást, vagy egyéb vegyészkedést.

Tovább

A szőlőt – estenkénti édes, vagy aszús tétel készítésétől eltekintve – teljes érésben szüreteljük, majd változó időtartamú héjon áztatás után, a színlevet különválasztva és felhasználva, reduktív módon dolgozzuk fel, kizárva minden, a szőlőgyümölcs aromavilágát befolyásoló tényezőt. (Ez okból kerüljük a fahordó használatát is.)

Boraink nem tudnak úszni, futni, vagy ugrani, így nem versenyeztetjük őket. Nem divatborok, így nem kívánjuk a fogyasztói trendeket sem követni. Bennük elsősorban a Somlót, a fajtát, a mikrokörnyezetet és magunkat próbáljuk bemutatni. Munkánkat nem az anyagi haszonszerzés motiválja, a célunk egyszerűen nem más, mint elvonatkoztatva minden tiszta, őszinte és szeretet vezérelte emberi tevékenységé: Az alkotás, vagyis az ég felé emelése annak, ami a sárból gyúratott!