Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Szatmári Családi Pincészet

Pincészet, Szigliget

Alapítva
2003
Borász
Szatmári Gábor
Cím
8264, Szigliget, Antal-hegy 0102/08
GPS
46.803188, 17.44895
Borvidék
Badacsony
Terület
Veszprém megye | Közép-Dunántúl

A Szatmári Családi Pincészet 2003 óta működik Szigliget déli lejtőjén a Vár és a Balaton közötti Antal hegyen, melyet egy pár 100 évvel akasztó dombnak hívtak. Pincészetünkben kizárólag a saját 5h-os termőterületünkről származó, gondosan kezelt, válogatott és szüretelt szőlőinket dolgozzuk fel. Kézműves boraink egyelőre limitált szériában kaphatók, de ennek ellenére máris a Hungaricumok között tartják számon. 

Tovább

Mindannyian voltunk gyerekek (ez tuti) és sokan közülünk biztos játszottatok olyat, hogy a laposelem két pólusát hozzáérintettétek a nyelvetekhez. Ha emlékszel a bizsergető érzés mellett a sós ízre a szádba, akkor valami hasonlót találsz a minerális borokban. Na nálunk, ezt megtalálod, azt garantáljuk. Soha nincs késő ezt a próbát megcsinálni, (fájdalommentes) de lehet még egyáltalán laposelemet kapni? 

Közel 10 éve kerültem egy barátom által Szigligetre, aki elvitt magával megmutatni a szőlőparcelláját. Azóta vagyok szerelemes Szigligetbe, szőlőterületeibe és minden egyes szőlőtőkéjbe. Bizton állíthatom, kölcsönösen ismerjük egymást. Ehhez a szenvedélyemhez, gondoskodásomhoz jön segítségül az áldásos balatoni mikroklíma és az a vulkáni talaj, amelyek együttesen teszik igazán különlegessé és megmásíthatatlanná borainkat.