Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Szemes Pincészet

Pincészet, Villány

Borász
Szemes József
Cím
773 Villány, Baross Gábor u. 2/A
GPS
45.8642685, 18.4460234
Borvidék
Villány
Terület
Baranya megye | Dél-Dunántúl

Egy borvidék igazi erejét az mutatja, ha a „nagy nevek" mellett számos kevésbé ismert, de kiváló borokat készítő termelőt is a magáénak mondhat. Villány kétségtelenül ilyen. Az első „fecskék" után néhány éve megjelent a borkészítők második hulláma is, azok a zömében kis, 5-10 ha-ral rendelkező pincészetek, amelyek évjáratról évjáratra tartalmas és izgalmas borokat készítenek.

Tovább

Közéjük tartozik Szemes József, egy szerény, mosolygós, 5 ha szőlőt művelő termelő, akivel 2007 tavaszán ültünk le egy baráti beszélgetésre. Aztán szó szót, Szemes bor Szemes bort követett, végül pedig a 2006-os évjárat tételei arról győztek meg bennünket, hogy a beszélgetést közös munka formájában folytassuk. Ezt a 2006-os, sokakat megnyerő portugieserrel indítottuk el, amelyet aztán követett egy kékfrankos, egy merlot, egy cabernet franc és végül a 2005-ös évjáratból a Dél küvé, mely egy klasszikus bordeaux-i házasítás, és melynek alapanyaga a Kopár-dűlőben található 6500 tőkéről származott.

Szemes József borai telt, tartalmas, rusztikus borok, a hagyományos és hiteles borkészítés szép példái. Egy hiteles embertől.