Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Takler Pince

Pincészet, Szekszárd

Borász
Takler Ferenc
Cím
7100 Szekszárd, Decsi-Szőlőhegy 1799 hrsz.
GPS
46.28174, 18.68016
Borvidék
Szekszárd
Terület
Tolna megye | Dél-Dunántúl | Dunántúl
Telefon
+36 74 311 961
Email
takler@takler.com
Honlap
www.takler.com

Családunk az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken. Hasonlóan más borászcsaládokhoz a régióban, mi is Mária Terézia betelepítésének köszönhetően kerültünk Szekszárdra. Az évszázadok viszontagságai után, jelenlegi családi vállalkozásunkat 1987-től folyamatosan építjük, fejlesztjük a mai napig.

Tovább

Pincészetünket hárman irányítjuk (Takler Ferenc és két fia, Ifjabb Ferenc és András). A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítjük vörösborainkat. Jelenleg közel 62 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk kínálatában a világfajták borai, vagyis a merlot, cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér. A vörösborok mellett üde rosét, valamint déli stílusú fehérborokat is készítünk.

Borászati hitvallásunknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítünk a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. Vörösboraink 1,5–2 éves ászokhordós illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba, ahol fajtától függően hosszú évekre elegendő potenciállal rendelkeznek.