Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Tarjányi Pince

Pincészet, Eger

Alapítva
2011
Borász
Tarjányi Gyula
Cím
3300 Eger, Újsor út 1 sz.
Borvidék
Eger
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 30 442 90 77
+36 30 995 94 27
Email
tarjanyikft@gmail.com
Honlap
www.tarjanyipince.hu

A dolog úgy kezdődött, hogy 2008 őszén hárman ültünk egy, az egri bor-guru, Kenyeres Zoli (Bikavér Borház) által szervezett borkóstolón: a feleségem, az ő Borbarát Hölgy-társa, az Ostoros Novaj Bor Zrt. borkereskedője, Vályi Kati, és én.

Tovább

A beszélgetés során elpanaszoltam Katinak, hogy az ilyen-olyan bel- és külföldi borkóstolókon már annyi bort összevásároltam, hogy lassan nem fér be tőlük a kocsim a garázsba, mire Kati nekem szegezte a kérdést: "De hát miért nem veszel pincét?" Egy pillanatig döbbenten hallgattam, aztán: HEURÉKA! Tényleg, miért nem veszek pincét? Lenne helye a boraimnak, és ha pincém lenne, még akár bort is készíthetnék! Mert azt rögtön tudtam, hogy ha pincém lesz, borokat, nagy borokat, csodaborokat akarok készíteni!

Így aztán pincét kerestünk-találtunk, és megcsináltuk Eger egyik legmodernebb technológiával rendelkező, legszebb kispincéjét. 35 fős kóstolóterem, kemence, sparhelt, szőlőlugas 25 főre, és persze a naplemente-néző pad a nagydiófa alatt.

Hát ennyi a mi pince-sztorink.