Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Taschner

Pincészet, Sopron

Borász
Taschner Kurt
Cím
9400 Sopron, Balfi u. 164
Borvidék
Sopron
Terület
Győr-Moson-Sopron megye | Nyugat-Dunántúl
Telefon
+36 99 506 605
+36 20 931 52 25
Email
order@taschner.hu
Honlap
www.taschnervin.hu
hétfő8:00–18:00
kedd8:00–18:00
szerda8:00–18:00
csütörtök8:00–18:00
péntek8:00–18:00
szombatzárva
vasárnapzárva

A szülői hagyományokat, az ősi poncichterek alázatos és áldásos munkájának szellemiségét követő fiatalember, Taschner Kurt elindult azon a rögös, de csodálatos úton, melynek gyümölcse a vidék egyik meghatározó borászatának létrejötte és folyamatos gyarapodása.

Tovább

A nagyszülők borkimérésétől a Schneebergre csodálatos panorámával tekintő borházig hosszú út vezetett. Kezdetben az édesapa mellett csak palackozással foglalkozó ifjúként, majd a szőlész-borász szakma fortélyait elsajátítva folyamatosan bővítette ismereteit, mígnem mára egy 20 hektáros szőlőbirtok gazdájaként éli mindennapjait: édesapjával közösen dolgozik a szőlőben, irányítja a vele együtt dolgozó szakembereket és aktívan részt vállal a közösségi bormarketing és a borturizmus szervezésében.

A Pihenőkereszt néven ismert, a város fölé magasodó domboldalon helyezkedik el a Taschner Borház, mely magában foglalja a pincét, a palackozót és a vinotékát, ahol borkóstolók keretében minden érdeklődő számára adott a lehetőség a pincészet saját borainak és pezsgőinek kóstolására. A Taschner Bor- és Pezsgőház Kft. ma 20 hektáron gazdálkodik, ahol kékfrankos, zweigelt, cabernet franc, cabernet sauvignon, pinot noir, Irsai Olivér, korai piros veltelini és zenit fajtákat termeszt.

A család - mely a borházzal szoros összefonódásban, annak felső szintjén éli mindennapjait – hosszú távú terveiben egy panzió kialakítása szerepel. A hagyományok, a szellemiség és a tudás tisztelete azok az erők, melyek mentén él és gyarapodik a Borház.