Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Kikelet Pince

Pincészet, Tarcal

Alapítva
2002
Borász
Berecz Stèphanie
Cím
3915 Tarcal, Könyves Kálmán u. 62.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 30 636 9046
Email
info@tokajkikelet.hu
Honlap
tokajkikelet.hu

A férjem Berecz Zsolt, és én Berecz Stéphanie 2002-ben úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk a családi birtokunkat.Kikelet pince lett a neve. Egy jellegzetes több száz éves szuterénes pincében és a hozzá tartozó érlelő ágban tevékenykedünk.

Tovább

A Loire völgyében születtem és nőttem fel. 1994-ben végeztem borász mérnökként Bordeaux-ban, és pár hónapra Tokaj Hegyaljára költöztem gyakorlatot szerezni egy olyan nemzetközi csapattal, akik szakmailag nagy elismerésre tettek szert.

Célunk olyan Tokaji borok termelése mind száraz, mind édes borok esetében, amelyekben a dűlők, szőlőfajták egyediségei, karakterei szépen mutatkoznak, elegánsak és tartalmasak, nagykövetei a Tokaji boroknak.  Igényes, megfontolt, természet tudatos szőlőművelést alkalmazunk, ami sok kézi munkát igényel, s a szigorú terméskorlátozás az egyike. Az aprólékos fürtválogatással történő szüretből készült borok tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek. További célunk a tokaji borok és a régió nemzetközi elismerésének visszaállítása.