Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Tringa Borpince

Pincészet, Szekszárd

Alapítva
2001
Borász
Gál Antal
Cím
7100 Szekszárd, Alkotmány utca 15.
GPS
46.351290, 18.663055
Borvidék
Szekszárd
Terület
Tolna megye | Dél-Dunántúl

Pincészetünk 2001-ben alakult Szekszárdon, kis családi vállalkozásként, mely 7 hektáron gazdálkodik, illetve további néhány hektárról dolgoz fel szőlőt. A birtok gerincét alkotó négyhektáros terület a feldolgozó üzemmel és pincével a város szélétől nagyjából egy kilométerre, a Kerékhegy tetején, festői környezetben található.

Tovább

A napsütéses órák magas száma, valamint a lösz talaj adottságai kiválóan alkalmassá teszik a vidéket, elsősorban vörösbor szőlők termesztésére. Pincészetünk is nagyrészt vörösborok készítésével foglalkozik, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc fajták, valamint ezek házasításai a legjellemzőbb boraink, de választékunkat színesíti egy rozé és egy fehérbor is.

A borkészítés alapjául szolgáló szőlőt kifejezetten minőség orientáltan, magas tőkekorlátozással termesztjük, szüret után pedig modern, irányított erjesztés technikával készítünk belőle bort. Ezt követően fahordós pincénkben érlelődnek vörösboraink legalább egy évet, mielőtt palackba töltenénk. Filozófiánk szerint a fogyasztóval minél közelebbi kapcsolatra törekszünk, ezért elsősorban közvetlenül értékesítjük a borainkat a pincénél, illetve fesztiválokon, bemutatókon, ezen kívül borszaküzletekbe, borozókba, éttermekbe szállítunk. Pincészetünknél kialakított vendégfogadó épületben lehetőségük van a borkedvelőknek helyben kóstolni borainkat, illetve megismerkedni feldolgozó üzemünkkel.