Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Tüske Pince

Pincészet, Szekszárd

Tulajdonos
Halmai Csaba
Cím
7100 Szekszárd, Sárköz u. 31
Borvidék
Szekszárd
Terület
Tolna megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 30 215 87 74
Email
halmai@tuskepince.hu
Honlap
www.tuskepince.hu

A vállalkozás a tulajdonos felesége nagyapjának ragadványnevéből - „Tüske” - kapta a nevét. A tulajdonos - Halmai Csaba – kertésztechnikus, több mint tíz éves nagyüzemi gyakorlat után váltott és kezdett el gazdálkodni a kárpótláson szerzett 4 ha ültetvényen. Ma már ezek a szőlők a vállalkozás történelmét jelentik.

Tovább

A család a szekszárdi borvidék több jó fekvésű dűlőjében / Iván-völgy, Baranya-völgy, Kerék-hegy, Leányvár / rendelkezik 10 ha vörösborszőlőt termő területtel, mely nagyobbik részén saját telepítésű fiatal ültetvény termi a terméskorlátozott, kiváló minőségű Kékfrankos, Kadarka, Merlot és Cabernet franc szőlőt. A kis terhelés és optimális tápanyagellátás a betegségeknek fokozottan ellenállóvá és szellőssé teszi a tőkéket, így egyszerűbb, környezetkímélő műveléssel állítható elő a szőlő. Vallom, hogy ami a növénynek a legjobb a jó nekem is.  

A termés az Ivánvölgy aljában lévő újonnan épült tanyában kerül feldolgozásra irányított erjesztésre alkalmas rozsdamentes acéltartályokban szükség esetén hűtve, illetve késői szüretnél melegítve. A fahordós érlelés Istifángödörben lévő „ősi” több mint száz esztendős épület löszbevájt pincéjében lehetséges.