Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Borpalota

Pincészet, Gyöngyös

Cím
3200 Gyöngyös, Koháry út 4.
Borvidék
Mátra
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország

A Magyarország legnagyobb hegyvidéki Borvidékén Budapesttől 80 km-re keletre, Gyöngyös belvárosában működik a Borpalota Borászati és Borforgalmi Kft., amely egy 106 éves pincészet. Az eklektikus stílusban épült gyönyörű épületet 1907-ben adták át.

Tovább

Az épület alatt található korszerű pincészet ekkor 40.000 hl bor tárolására volt alkalmas. Az épület az elmúlt száz év történelmi viharai közt is megmaradt annak, aminek építették, borászat és máig Gyöngyös egyik reprezentatív építménye.

Célunk, hogy a jelentős borászati tradíciókkal rendelkező Gyöngyösön és környékén megtermelt szőlő feldolgozó központja legyünk, és minden igényt kielégítő, minőségi borokat készítsünk. A Borpalota nevéhez és a száz évvel ezelőtti alapítók emlékéhez méltón újra a borvidék és a város borászati központjává, jelképévé, a mátrai borturizmus motorjává kíván válni. A Borpalota művelésében jelenleg 130 hektár szőlőterület van, úgymint Szürkebarát,  Sauvignon Blanc, Olaszrizling, Hárslevelű, Leányka, Ottonel Muskotály.