Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Iványi Zsófia

Pincészet, Vokány

Borász
Iványi Zsófia
Cím
7768 Vókány, Rákóczi u. 9.
GPS
45.902663, 18.333451
Borvidék
Villány
Terület
Baranya megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 30 270 6944
+36 20 940 7450
Honlap
www.ivanyizsofi.hu

Sok évet végig tanultam, mégsem a tankönyvek receptjei szerint végzem a munkámat és azt hiszem sikerült megtalálnom a saját utamat. Jelenleg 4,5 hektár saját ültetvényen gazdálkodom.

Tovább

A 2007-es év volt az első teljesen önálló évem, igazán kegyes volt hozzám a sors, és nagyon szép borokkal ajándékozott meg. Úgy gondolom, hozamkorlátozással, a szüretidőpontok kitolásával, és egy teljesen tiszta és egyszerű borászati technológiával lehet a gyümölcs értékét a legtökéletesebben átadni a bornak. A borok erjesztését teljesen a vadélesztőkre bízom, és nem használok semmilyen adalékanyagot, úgy érzem, a természetnél tökéletesebbet alkotni nem az én feladatom.

Talán így sikerül a legjobban megörökíteni az adott évjárat értékeit. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a szőlőültetvények közelében nincs pince, illetve Vokányban is mi borászkodunk egyedül, így talán sikerül az adott dűlőre, fajtára, szüretidőpontra jellemző vadélesztőket megőriznünk és a borok különbözőségével ezt bemutatnunk.