Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Szabó Pincészet

Pincészet, Somlóvásárhely

Alapítva
1969
Borász
ifj. Szabó Gyula
Cím
8481 Somlóvásárhely, Somló-hegy
Borvidék
Nagy-Somló
Terület
Veszprém megye | Közép-Dunántúl
Telefon
+36 20 595 7370
Email
info@somloijuhfark.hu
Honlap
somloijuhfark.hu

A Somló lankáin közel 40 éve foglalkozik a Szabó család szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A két és fél hektáron elterülő családi ültetvény a Somló dél-nyugati oldalán a Séd forrástól 200 méterre található. Kiemelkedően magas fekvése, bazaltos talaja, még hangsúlyosabban érezteti a család boraiban a tradicionális somlói karaktert.

Tovább

A pincészet domináns szőlőfajtája a juhfark, de megtalálható az olaszrizling, a velteleni, és a zengő is. A juhfark igazi kuriózum a borgasztronómiában, mert igen ritka, egyedi jellemzőkel bíró fajta. Ritkaságának fő oka az, hogy kevés olyan hely található, ami igazán kedvez ennek a fajtának. A Somló-hegy kedvező földtani és klimatikus adottságai miatt ez a fajta itt kiemelkedő minőségű bort képes produkálni akár a gyengébb években is. A rendkívüli faja és az ideális helyszín már régen fogalommá vált, ez a Somlói Juhfark.