Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Anna Borház

Pincészet, Érsekhalma

Alapítva
1992
Tulajdonos
Gonda János
Cím
6348 Érsekhalma, Fő u. 35
Borvidék
Hajós-Baja
Terület
Bács-Kiskun megye | Dél-Alföld
Telefon
+36 78 448 156
+36 70 310 65 14
Email
info@annaborhaz.hu, annaborhaz@gmail.com
Honlap
www.annaborhaz.hu

Az Anna Borház családi pincészetként működik immár csaknem húsz éve, folyamatosan az egyre jobb minőség elérését tartva szem előtt. 1978-ban a gyöngyösi Kertészeti Főiskolán szereztünk szőlész-borász diplomát. 15 évig a Hosszúhegyi Mg. Kombinátban dolgoztunk. A Hajós- Bajai Borvidéken, Baja és Kalocsa között félúton található Érsekhalma, egy szép kis falu, ahol élünk és gazdálkodunk. Három felnőtt lányunk van, Eszter, Judit és Anna. 1992-ben lettünk önálló vállalkozás. 20 ha földünk van, ebbõl 15 ha szőlőültetvény.

Tovább

Szőlőinket egy alkalmazott segítségével műveljük. A pincénkből kikerülő bor a saját kezünk munkáját dicséri. Folyamatosan fejlesztjük a gazdaságunkat. A szőlőtelepítésen túl pincét, borházat építettünk. 1998 óta foglalkozunk biogazdálkodással. A 2001 évtől kezdve a Cabernet Sauvignon borunk ellenőrzött biobor. A többi ültetvényünket a későbbi években állítottuk át. 2004-től a megtermelt szőlőnkből két új terméket fejlesztettünk. Abban az évben készítettünk 2000 palack tradicionális pezsgőt (bioborból biopezsgőt). Ez a termékünk minőségének, és egyedi mivoltának köszönhetõen nagy sikereket ért el a piacon. Sajnos az irreális adminisztrációs követelmények miatt jelenleg szüneteltetnünk kell a pezsgőkészítést.

A másik, nagy népszerűségnek örvendő fejlesztésünk bioszőlőből biomustot készíteni. 2009-től készítünk bio szőlőmag őrleményt, saját kékszőlőből. Ez, erős antioxidáns hatása miatt étrendkiegészítőként fogyasztva a betegségmegelőzés és az egészséges táplálkozás eszköztárába tartozik.