Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Garger Pincészet

Pincészet, Vaskeresztes

Borász
Garger Imre
Cím
9795 Vaskeresztes, Szőlőhegy
Borvidék
Sopron
Terület
Vas megye | Nyugat-Dunántúl
Telefon
+36 30 92 76 760
+36 94 465 222
Email
garger.imre@upcmail.hu
Honlap
garger-pince.hu

Öröm a termelőnek, elismerés a termőhelynek - summázza az eredményt Garger Imre vaskeresztesi termelő, aki néhány napja tudta meg, hogy a 2009-es kékfrankosa az ország 53. legjobb bora és egyben a 21. legjobb vörösbora lett.

Tovább

Az egyik országos napilap minden évben megjelenteti TOP 100 kiadványát, amelyben a legjobb magyar borokat rangsorolja. A kötet megjelenését megelőző borversenyre meghívásos alapon lehet bekerülni. Mint kiderült, a Garger Pincét egy budai étterem vezetője ajánlotta: a várban lévő vendéglátóhelyen a vaskeresztesi Garger Pince merlot-ját és kékfrankosát is kínálják a vendégeknek egyebek mellett a világklasszis Bordeaux-i borok mellett.

A budai étterem vezetője egyszerűen beleszerelmesedett a kékfrankosunkba - meséli a büszke termelő, akinek ez a Vashegyre jellemző fajta már legalább két alkalommal meghálálta a gondos szőlő- és pincemunkát: a Garger Pince 2006-os és 2007-es kékfrankosát ugyanis 2010-ben, illetve 2011-ben a Nyugat-magyarországi Egyetem vörösborának választották. Ezek az eredmények tekintettel arra, hogy a kékfrankos igazi hazája mégiscsak Sopron is igazolták a termelőt, aki a kezdetektől bízott abban, hogy a Vashegyen is tud bizonyítani ez a remek, karakteres fajta.