Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Lelovits Tamás Pincészete

Pincészet, Villány

Borász
Lelovits Tamás
Cím
7773 Villány, Petőfi Sándor u. 56.
Borvidék
Villány
Terület
Baranya megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 30 235 4823
Email
info@lelovits.hu
Honlap
www.lelovits.hu

Szeretettel várunk mindenkit a villányi pincesoron. Minőségi villányi borokkal, kedves kiszolgálással, barátságos árakkal.

Tovább

A kilencvenes évek végén elkezdett 1 hektáros vállalkozás ma már 9 hektár területen termeli a finom nedűnek valót, köszönhetően a családi összefogásnak. Lelovits Tamás, végzett borász a hat generációra visszavezethető hagyományt igyekszik folytatni munkájában. Családjában már hat emberöltővel ezelőtt is készítettek bort és művelték a családi szőlőket.

Mindenek előtti, legfontosabb cél minőségi borokkal piacra lépni, kizárólag saját termelésű szőlőből készített borokkal.

A kínálatban hangsúlyos szerepet kapnak mind a hagyományos magyar, mind a nemzetközi fajtákból készült borok.

Tamás 2000-től irányítja a pincészetet, ars poeticája: egyedit a tökéletessel párosítani. Felesége, Eszter munkáját segítve a vendéglátásból veszi ki részét, háziasszonya lévén villánykövesdi és villányi pincéjüknek. Szívesen látnak minden egyéni és csoportos látogatót, akik megismerkednének Magyarország egyedülálló, mediterrán vidékén termett finom boraikkal.