Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Samuel Tinon Tokaj Grand Liquoreux

Pincészet, Olaszliszka

Borász
Samuel Tinon
Cím
3933 Olaszliszka, Bánom út 8.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 47 358 405
Email
samueltinon@samueltinon.com
Honlap
samueltinon.com

Samuel Tinon először Bordeaux-ban borászkodott, majd repülő borászként bejárta a fél világot, dolgozott Ausztráliában, Chilében, Olaszországban, Texasban és Tokajban, végül Tokajt választotta második otthonául. Mert Tinon szerint két igazán kiemelkedő borvidék van a világon: Bordeaux és Tokaj.

Tovább

A bordóik után tehát tokajikat komponál, „igazán nagy borokat kevés helyen lehet készíteni, Tokaj az egyik ilyen. Nem vagyok egy forradalmár, azzal az eszménnyel jöttem, hogy felépítek valamit”. Azon fáradozik, hogy Tokaj újra méltó legyen régi nagy híréhez, ismerjék és szeressék jobban, legyen intenzívebben jelen a világ csúcsgasztronómiájában. Törekvéseinek színvonalát jelzi, hogy a Geo magazin 2007-ben 2001-es aszúját hatezer bor közül beválogatta a világ negyven legjobb bora közé. Tinon az ezredforduló óta saját öt hektáros olaszliszkai ültetvényén gazdálkodik, pincészetében a tokaji tradíciót tisztelve készíti hosszan érlelt, nagyon komplex, mégis könnyed és elegáns aszúit és szamorodnijait, évi bő tízezer palack borának java részét külföldön, főleg Franciaországban értékesíti.