Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Sipos Borház

Pincészet, Badacsonyörs

Tulajdonos
Sipos Tihamér
Cím
8257 Badacsonyörs, Szőlő u. 21–23.
Borvidék
Badacsony
Terület
Balaton környéke | Veszprém megye | Közép-Dunántúl | Nyugat-Magyarország
Telefon
+36 30 651 56 87
+36 87 471 153
Email
sipostihamer@t-online.hu
Honlap
www.siposborhaz.hu

A családi vállalkozásban működő borgazdaság ma 10 hektár területen gazdálkodik Magyarország egyik legnagyobb hírű borvidékén, a festőien szép Balaton partján a Badacsony-hegy lábánál. A Balaton közelsége miatti páratartalom, a bazalthegy és a bazaltkő törmeléke által nyújtott jó termelési lehetőségeket a családi hagyományokkal kiegészítve próbálunk megfelelni a borkedvelők elvárásainak.

Tovább

Szőlőfajtáink: az olaszrizling,  szürkebarát , ottonel muskotály ,  chardonnay ,  helikon cuvée és  kéknyelű . az ínyenc borfogyasztók borkostólón vehetnek részt (előzetes jelentkezés alapján) a borháznál vagy Badacsonyban a Szentkirályi-villánál, ahol egykor Nagy Imre is vendégünk volt.

A borház folyamatosan bővül, 1999-ben készült el a Fertályos pince , 2003 tavaszán pedig a Sipos Vendégház és Borozó, így a badacsonyi borút és a balatoni borturizmus egyik minősített állomása lett. A borozó 80 főnek nyújt borkóstolási lehetőséget, ahol kívánság szerint sajtbemutatót és folklór műsorokat is kérhetnek a vendégek. a vendégház 16 személynek nyújt szálláslehetőséget.