Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Haraszti Pince

Pincészet, Palkonya

Borász
Haraszti Ferenc
Cím
7771 Palkonya, Pincesor 47.
Borvidék
Villány
Terület
Baranya megye | Dél-Dunántúl

Borainkat kizárólag saját alapanyagból és saját munkával készítjük. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, mert a bor sorsa már a tőkén dől el. A szüret után már a mi felelősségünk, hogy a szőlőből nagy bort készítsünk.

Tovább

Birtokunk  palkonyai Weingarten dűlő  legmagasabb és legjobb fekvésű déli, délkeleti oldalán található. Szőlőterületünk egybefüggő négy hektár aktív ültetvényből és egy déli fekvésű, betelepítésre váró  1,5 hektáros területből áll. Mindig arra törekszünk, hogy kiváló minőségű termést szüreteljünk, amit a legkíméletesebben védünk meg a feldolgozás során.

Családunk gyökerei miatt is, és mert jó borokat szeretünk készíteni, a sváb precizitás minden mozzanatra jellemző a pincében. Fajtáinkat a borvidék fő fajtáiból állítottuk össze, amiket újratelepítettünk a saját magunk által oltott és nevelt szőlőveszőkkel. Premium vörösborainkat hagyományos technológiával, fakádban erjesztve és kis fahordóban érlelve készítjük, mindenféle kezelés és nyúzás nélkül kerülnek palackba. Primőr borainknál viszont szakítottunk a hagyománnyal, mert a gyümölcsösség, frissesség megőrzése végett tartályban erjesztjük és érleljük azokat.